More
  Home Sarawak Samarahan Rumah adik ADUN Simunjan musnah akibat kebakaran

  Rumah adik ADUN Simunjan musnah akibat kebakaran

  SIMUNJAN, 01 OKTOBER 2020 (SNN) : Sebuah rumah dua tingkat milik kepada adik Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Simunjan musnah dalam satu kebakaran di Kampung Kancong, Jalan Spaoh-Gumpei pada petang semalam.

  Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Bomba Sarawak berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian sekitar jam 6.16 petang sebelum mengerahkan sepasukan anggota Bomba dan Penyelamat Simunjan ke lokasi.

  “Kebakaran terbabit telah memusnahkan 100 peratus struktur rumah dua tingkat terbabit serta dua buah kereta terbiar di parkir bersebelahan rumah.

  “Anggota bomba mengambil masa 10 minit untuk mengawal kebakaran berkenaan dan pemadaman api menggunakan dua aliran dan pancutan air dari nozel yang dihubungkan dari jentera,” katanya dalam satu kenyataan.

  Tiada kemalangan jiwa terlibat semasa kebakaran berlaku

  Operasi pemadaman ditamatkan sepenuhnya sekitar jam 7.45 malam semalam dan punca lebakaran serta jumlah kerugian masih lagi dalam siasatan.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Notis penangguhan sementara semua aktiviti pengimarahan dan penetapan had jemaah bagi...

  0
  KUCHING, 21 JANUARI 2021 (SNN) : Berhubung dengan penularan wabak Covid-19 di negeri Sarawak yang dilihat semakin membimbangkan serta langkah-langkah pencegahan yang diambil oleh...