More
  Home Permohonan baharu MM2H dibeku sementara- Nancy

  Permohonan baharu MM2H dibeku sementara- Nancy

  KUCHING 2 JULAI 2020 (SNN) : Permohonan baharu untuk Program Malaysia Rumah Kedua Ku (MM2H) dibekukan sementara waktu kerana program ini sedang dikaji semula.

  Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC) Datuk Seri Nancy Shukri berkata, bagaimanapun pembekuan itu tidak kekal kerana program ini merupakan bahagian yang penting di negara ini.

  Gambar : Nancy (kiri) melihat pameran di galeri songket dan keringkam Kuching.

  “Kajian semula program tersebut bertujuan memperbaiki serta menambah baik proses yang boleh dilaksanakan di MM2H,” katanya. Nancy yang juga ahli parlimen P.200 Batang Sadong berkata, semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), pihaknya mendapati banyak perkara yang dapat dilakukan untuk memperbaiki program MM2H.

  Justeru, beliau berkata bahawa pihaknya mensasarkan untuk menyelesaikan proses ini pada bulan Disember. “Program ini akan disambung pada tahun depan dan kerajaan tidak akan membiarkan program ini beku terlalu lama,”katanya.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  RM405 juta diperuntukan untuk meneruskan BKSS 5.0 bermula Januari hingga Jun...

  0
  KUCHING, 21 JANUARI 2021 (SNN) : Sebanyak RM405 juta peruntukan keseluruhan diumumkan oleh YAB Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg bagi meneruskan...