More
  Home KWKPK serah bantuan korporat kepada Orang Buta

  KWKPK serah bantuan korporat kepada Orang Buta

  KUCHING, 13 NOVEMBER 2020 (SNN) : Kementerian Kebajikan, Kesejahteraan Komuniti, Wanita, Keluarga dan Pembangunan Kanak-Kanak (KWKPK) serahkan bantuan korporat kepada 14 penerima yang terdiri daripada orang buta penglihatan.

  Menterinya Dato Sri Fatimah Abdullah yang terlibat semasa majlis penyerahan itu telah menyampaikan bantuan bulanan elaun pekerja cacat sebanyak RM400 sebulan yang akan meringankan beban mereka yang terjejas akibat pandemik Covid-19.

  Selain bantuan wang turut disampaikan bekalan makanan asas kepada penerima

  Dalam masa yang sama, Fatimah turut menjelaskan keputusan untuk menundak Para Sukma 2020 Johor ke tahun 2022 adalah keputusan yang tepat ekoran dalam memastikan keselamatan dan kesihatan para atlit yang bertanding terjamin.

  Turut hadir sama dalam majlis itu ialah Setiausaha Tetap Kementerian Kebajikan, Kesejahteraan Komuniti, Wanita, Keluarga dan Pembangunan Kanak-Kanak, Dr. Saadiah Abdul Samat.-Sumber Ukas.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Kerajaan Sarawak akan terus pastikan rakyat memiliki rumah selesa melalui PPRMS

  0
  LAWAS, 24 JANUARI 2021 (SNN) : Projek Penambahbaikan Rumah Rakyat Miskin Sarawak (PPRMS) yang diperkenalkan oleh kerajaan negeri sejak dulu akan terus dilaksanakan dalam...