More
  Home Ketua Menteri umum insentif khas untuk penjawat awam di Negeri Sarawak

  Ketua Menteri umum insentif khas untuk penjawat awam di Negeri Sarawak

  KUCHING, 14 NOVEMBER 2020 (SNN) : Ketua Menteri Sarawak semalam mengumumkan insentif khas buat penjawat awam yang berkhidmat di negeri ini yang akan mula dibayar pada penghujung tahun ini.

  Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg berkata, penjawat awam negeri akan menerima bayaran khas sebanyak setengah bulan gaji atau minima RM2,000 manakala penjawat awam persekutuan akan menerima sebanyak rm500 dalam suku pertama tahun 2021.

  Kerajaan di bawah Parti Gabungan Sarawak (GPS) amat menghargai sumbangan, pengorbanan serta komitmen penjawat awam dalam melaksanakan tugas secara profesional khususnya ketika negara menghadapi ancaman wabak pandemik Covid-19.

  Mereka termasuk para petugas barisan hadapan telah banyak mengorbankan serta mempertaruhkan keselamatan diri untuk melindungi rakyat Sarawak.

  This image has an empty alt attribute; its file name is WhatsApp-Image-2020-11-13-at-22.56.26-1024x683.jpeg
  Ketua Menteri tiba di perkaranagn bangunan DUN diiringi Timbalan Ketua Menteri sebelum mula sesi Persidangan.

  Beliau berkata sedemikian semasa ucapan penggulungan Belanjawan Sarawak 2021 dalam Persidangan DUN Sarawak ke-18 semalam.-Sumber Ukas.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Lelaki lemas dipercayai selamatkan kekasih ditemui pada hari ketiga SAR

  0
  KUCHING, 17 JANUARI 2021 (SNN) : Misi Mencari dan Menyelamat (SAR) seorang lelaki yang dikhuatiri lemas selepas dihanyut oleh air deras di Sungai Sarawak...