More
  Home Kerajaan Sarawak ingin capai peningkatan 40 peratus kecemerlangan STEM tiga tahun akan...

  Kerajaan Sarawak ingin capai peningkatan 40 peratus kecemerlangan STEM tiga tahun akan datang

  KUCHING, 18 NOVEMBER 2020 (SNN) : Kerajaan Sarawak ingin mencapai sasaran peningkatan peratusan kecermelangan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) di semua pringkat sekolah dalam tempoh tiga tahun akan datang.

  Menurut Menteri Pendidikan Sains Penyelidikan dan Teknologi Sarawak, Datuk Amar Michael Manyin, beliau berharap peningkatan pada tahun sebelum ini iaitu sebanyak 23 peratus akan meningkat kepada 40 peratus dalam tempoh tiga tahun akan datang.

  “Sasaran 40 peratus berkenaan adalah menghampiri sasaran nasional iaitu 60 peratus di seluruh Malaysia,” ujarnya ketika berucap dalam sidang media semasa menerima kunjungan hormat daripada daripada wakil Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Batu Lintang dan Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tebedu dan Pengetua SMK Matang Jaya di Kuching, di sini hari ini.

  Michael Manyin(tengah) menerima sijil penghargaan dan penerangan mengenai perancangan program STEM di seluruh negeri.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Datuk Julaihi Narawi terima suntikan vaksin Covid-19 fasa pertama

  0
  KUCHING, 28 FEBRUARI 2021 (SNN) : Menteri Muda Infrastruktur dan Pembangunan Pelabuhan Sarawak Datuk Julaihi Narawi telah menerima suntikan dos pertama vaksin Pfizer BioNTech...