More
  Home Sarawak Serian Lebuh Raya Pan-Borneo Buka Peluang Perniagaan Pekan Serian

  Lebuh Raya Pan-Borneo Buka Peluang Perniagaan Pekan Serian

  SERIAN SNN – Sebelum ini Serian dianggap sebagai bandar kecil namun keadaan bakal berubah dengan pembinaan dua jejambat akan dibina selepas siapnya projek Lebuh Raya Pan-Borneo merentasi kawasan tersebut.

  Memetik laporan The Borneo Post, Menteri Pendidikan, Sains dan Teknologi Penyelidikan Dato Sri Michael Manyin Jawong berkata, Majlis Daerah Serian (MDS) dan pemilik kedai kopi perlu merebut peluang bagi menjadikan Serian sebagai bandar tumpuan.

  Malah menurutnya, kebersihan dan landskap di sekitar Serian juga perlu sentiasa dijaga bagi memberi kepuasan kepada pengunjung terutama pengguna jalan raya.

  “Kebersihan perlu diberi keutamaan selain landskap hendaklah ditambah baik,” katanya.

  Manyin yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tebedu menambah, dua jejambat yang bakal dibina merupakan perkara besar untuk Serian.

  Laluan projek Lebuh Raya Pan Borneo merentasi Serian bermula dari Bulatan Serian ke Simpang Pantu yang melibatkan pembinaan dua jejambat di pusat komersial Simpang Loius dan Taman Tasik Danu.

  Sanifa
  Chief Editor

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Bantuan dan baikpulih kerosakan di Bau akan disegerakan-ADUN Tasik Biru

  0
  BAU, 16 JANUARI 2021 (SNN) : Daerah Bau antara kawasan yang terjejas teruk akibat banjir sejak hujan turun tidak berhenti pada Rabu lalu sehingga...