More
  Home Lain-lain Kerjasama Jepun-Malaysia tingkatkan industri pelancongan, seni dan budaya

  Kerjasama Jepun-Malaysia tingkatkan industri pelancongan, seni dan budaya

  KUALA LUMPUR 08 JULAI (SNN): Kementerian Perlancongan dan Kebudayaan Malaysia (MOTAC), berpeluang bekerjasama dengan Japan Foundation Kuala Lumpur (JFKL) dan Kedutaan Jepun dalam beberapa program di bawah agensinya seperti Istana Negara, Jabatan Muzium, Balai Seni Lukis dan ASWARA.

  Menterinya Dato’ Sri Nancy Shukri berkata, potensi kerjasama antara Malaysia dan Jepun ini meliputi usaha mengembalikan keyakinan pelancong untuk melancong semula apabila larangan melancong ke luar negara tidak lagi berkuatkuasa.

  “Usaha ini juga bertujuan sebagai usaha kerajaan Malaysia untuk meningkatkan seni dan budaya Malaysia ke peringkat dunia,” Ujar Nancy ketika menerima kunjungan hormat kedutaan Jepun, Hiroshi Oka pada Selasa.

  Nancy menyerahkan cenderamata kepada Duta Jepun ke Malaysia (dumber MOTAC)

  Pertemuan itu turut dihadiri Ketua Setiausaha MOTAC, Dato’ Dr. Noor Zari Hamat dan pengurusan tertinggi MOTAC.-Sumber Ukas. Nizal

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Lelaki lemas dipercayai selamatkan kekasih ditemui pada hari ketiga SAR

  0
  KUCHING, 17 JANUARI 2021 (SNN) : Misi Mencari dan Menyelamat (SAR) seorang lelaki yang dikhuatiri lemas selepas dihanyut oleh air deras di Sungai Sarawak...