More
  Home Sarawak Samarahan Julaihi Sediakan Peruntukan RM100,000 Untuk Gelanggang Petanque di Sebuyau

  Julaihi Sediakan Peruntukan RM100,000 Untuk Gelanggang Petanque di Sebuyau

  SEBUYAU (SNN) – SEBANYAK RM100,000 TELAH DIPERUNTUKAN untuk pembinaan gelanggang sukan petanque di Sebuyau pada tahun 2019 ini.  Walaupun petanque merupakan satu sukan baharu di daerah ini namun telah mendapat sambutan yang bagus dalam kalangan masyarakat.  Justeru itu satu pertandingan telah dianjurkan oleh Kelab Petanque Sri Ruai Sebuyau pada 17 November 2017.

  Julaihi dan Jefri bersama-sama para peserta

  Pertanding tersebut telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Datuk Julaihi Narawi, Menteri Muda Jalan Pesisir yang juga merupakan wakil rakyat bagi kawasan ADUN N.27.  Beliau memuji usaha Jefri Abu Bakar, Pengerusi Kelab Petanque atas inisiatif menganjurkan pertandingan tersebut.  Pada masa akan datang adalah dicadangkan agar pemain Bahagian Betong, Bahagian Samarahan, Kuching dan Bintulu dapat dijemput memandangkan perhubungan jalan raya semakin baik.  Dalam pada itu juga hubungan penduduk di N.27 boleh dieratkan dan mengalakkan cara hidup sihat melalui sukan tersebut.

  Sanifa
  Chief Editor

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  Kerajaan Sarawak akan terus pastikan rakyat memiliki rumah selesa melalui PPRMS

  0
  LAWAS, 24 JANUARI 2021 (SNN) : Projek Penambahbaikan Rumah Rakyat Miskin Sarawak (PPRMS) yang diperkenalkan oleh kerajaan negeri sejak dulu akan terus dilaksanakan dalam...